Duiken

Sportduiken is een geweldige belevenis. Het zicht onderwater in de Caribische zee is spectaculair en de diversiteit van het onderwaterleven onovertroffen. Sportduikers van over de hele wereld reizen daarom af naar deze wateren.

Via MSV kunt ook u genieten van deze wondere wereld. Klik hier voor een voorproefje! U bent bij ons van harte welkom voor het huren van een complete duikuitrusting, een tank of een snorkel-set. Voor het huren van duikapparatuur dient u in het bezit te zijn van een erkend duikcertificaat, die u bij het huren moet kunnen overleggen. Als vereniging verhuren wij apparatuur van hoge kwaliteit tegen uiterst schappelijke prijzen. Als lid van de Marine sportvereniging (MSV) bent u ook bij ons van harte welkom. U kunt dan samen met uw buddy genieten van het prachtige onderwaterleven rondom Curaçao. Schrijf je hier in bij MSV. Het lidmaatschap kost NAFL 25,- per jaar.  Voor meer informatie kan je terecht bij de commissaris (Ronald Bröker) via duiken@msv-curacao.com. Geen wachtlijst!

Kom gerust eens langs voor meer informatie. U vindt ons op de marinebasis Parera, in de bunkers tegenover de legeringsaccommodatie (LAKM).

Wij zijn 364 dagen per jaar geopend:

  • op weekdagen tussen 12:00 -13:00 uur.
  • in het weekend en op feestdagen van 09.00 - 10.00 uur.
  • Nieuwjaarsdag gesloten.

Uiteraard kunnen wij ook adviseren over de verschillende duiklocaties op Curaçao en over het gebruik van de gehuurde apparatuur. Loop gerust eens bij ons binnen, de shopmedewerkers helpen u graag verder. Plezier en Veiligheid staan bij ons voorop.

Al materialen van MSV duiken worden met zorg onderhouden. Op die manier bent u verzekerd dat u altijd met goed en veilig materiaal op pad gaat. Indien u vermoedt dat de apparatuur minder goed functioneert, LAAT HET ONS DAN DIRECT WETEN. Dan kan de apparatuur direct door een specialist wordt onderhouden, zodat we het daarna weer veilig kunnen verhuren.

Ook u kunt ons helpen om de apparatuur in optimale staat te houden. Spoel na de duik alles goed met zoet water af. Vergeet daarbij vooral niet de STOFKAP TE PLAATSEN op de eerste trap van de ademautomaat, en NIET DE WATERLOOSKNOP op de tweede trap in te drukken. Dit voorkomt dat er tijdens het spoelen water in de automaten set komt, wat bij volgend gebruik direct schade zal veroorzaken.

Verhuur materialen
Alle onderstaande prijzen zijn per etmaal. Indien u de duikmaterialen langer wilt huren, is dat uiteraard mogelijk. Geef bij het ophalen van de duikmaterialen duidelijk aan wanneer u het weer komt inleveren. Indien u geen afwijkende dag opgeeft dienen de spullen de volgende dag weer ingeleverd te worden. De duikshop is elke dag geopend (zie openingstijden). Bij het huren van een complete duikuitrusting of onderdelen daarvan dient u een geldig duikbrevet te overleggen. Het huren van een snorkel-set kan altijd.

Duikcylinder     Nafl. 5,-
BCD-Jacket      Nafl. 9,-
Regulator         Nafl. 9,-
Wetsuite          Nafl, 7,-
Snorkelset       Nafl. 5,-
Loodgordel     Nafl. 5,-

DUIKSET COMPLEET INCL. 1 TANK NAFL. 35,-

Indien u duikmaterialen later inlevert dan afgesproken worden de extra huurdagen in rekening gebracht. Lees hier de verhuurvoorwaarden. 

Verkoop materialen
De duikuitrusting van MSV wordt met enige regelmaat vervangen. Het dan meestal twee á drie jaar oude duikmateriaal wordt na een volledige servicebeurt te koop aangeboden. Met de beperkte leeftijd van het materiaal en de servicebeurt bent u verzekerd van veilig en goed materiaal.

Indien u geïnteresseerd bent en wilt weten welke duikmateriaal in de verkoop is of komt, neem dan contact op met de secretaris van de MSV duikafdeling (duiken@msv-curacao.com). 

Medewerkers
Op dit moment werken we met 9 vrijwilligers in de duikstore. Om alle dagen van de week open te kunnen zijn zouden we nog graag enkele collega's erbij willen hebben. 

Kom jij ons helpen? Heb je nog maar weinig of geen duikervaring? Helemaal geen probleem. Als je het leuk vindt om ons te helpen met het verhuren van het duikmateriaal en het geven van informatie over duiken ben je van harte welkom. Dit geldt ook voor de partners van militairen! Kijk bij de vacatures voor meer info.

FAQ

Kan mijn visite ook bij MSV een duikuitrusting huren?
Ja, dat kan. Zij dienen echter wel (tijdelijk) lid te worden. Aanmelden kan in de duikshop, de shopmedewerker helpt u graag verder.

Als ik iets defect terug breng moet ik dan altijd de vervangingskosten betalen? 
Nee, dat hoeft niet. Indien de schade het gevolg is van normaal gebruik slijtage dan kost het u niets. Is er echter sprake van onzorgvuldig gebruik, dan worden de vervangingskosten wel in rekening gebracht. Dit ter beoordeling aan de shopmedewerker.