Duiken

Sportduiken is een geweldige belevenis. Het zicht onder water in de Caribische zee is spectaculair en de diversiteit van het onderwaterleven onovertroffen. Sportduikers van over de hele wereld reizen daarom af naar deze wateren.

Via MSV kun je ook genieten van deze wondere wereld. Klik hier voor een voorproefje! Je bent bij ons van harte welkom voor het huren van een complete duikuitrusting, een tank of een snorkel-set. Voor het huren van duikapparatuur dien je in het bezit te zijn van een erkend duikcertificaat, die je bij het huren moet kunnen overleggen.
Als vereniging verhuren wij apparatuur van hoge kwaliteit tegen uiterst schappelijke prijzen. Als lid van de Marine Sportvereniging (MSV) bent je bij ons van harte welkom. Je kunt dan samen met een buddy genieten van het prachtige onderwaterleven rondom Curaçao. 

Schrijf je hier in bij MSV. Het lidmaatschap kost NAFL 25,- per jaar.  Voor meer informatie kun je terecht bij de commissaris (Ronald Bröker) via duiken@msv-curacao.com. Geen wachtlijst!

Wil je meer informatie? Kom gerust eens langs op de marinebasis Parera. Je vindt ons in de bunkers tegenover de legeringsaccommodatie (LAKM).

Wij zijn bijna het hele jaar door geopend:

  • ma t/m vrij tussen 12:00 -13:00 uur.
  • weekend en feestdagen van 09.00 - 10.00 uur.
  • Kerstvakantie en Nieuwjaarsdag doorgaans gesloten. Houdt onze Facebookpagina in de gaten voor de actuele informatie.

Wij geven ook advies over de verschillende duiklocaties op Curaçao en over het gebruik van de gehuurde apparatuur. De duikshopmedewerkers helpen je graag. Plezier en veiligheid staan bij ons voorop.

Alle materialen van MSV duiken worden met zorg onderhouden. Op die manier ben je verzekerd van goed en veilig materiaal. Indien je vermoedt dat apparatuur minder goed functioneert, LAAT HET ONS DAN DIRECT WETEN. Dan kan het direct door een specialist worden onderhouden, zodat we het daarna weer veilig kunnen verhuren.

Ook jij kunt ons helpen om de apparatuur in optimale staat te houden. Spoel na de duik alles goed met zoet water af. Vergeet daarbij vooral niet de STOFKAP TE PLAATSEN op de eerste trap van de ademautomaat, en NIET DE WATERLOOSKNOP op de tweede trap in te drukken. Dit voorkomt dat er tijdens het spoelen water in de automaten set komt, wat bij volgend gebruik direct schade zal veroorzaken.

Verhuur materialen
Alle onderstaande prijzen zijn per etmaal. Indien je de duikmaterialen langer wilt huren, is dat mogelijk. Geef bij het ophalen van de duikmaterialen duidelijk aan wanneer je het weer komt inleveren. Indien je geen afwijkende dag opgeeft, dan dienen de spullen de volgende dag weer ingeleverd te worden. De duikshop is elke dag geopend (zie openingstijden). Bij het huren van een complete duikuitrusting of onderdelen daarvan is een geldig duikbrevet verplicht. Het huren van een snorkelset kan altijd.

Duikcylinder    Naf 5,-
BCD-Jacket     Naf 10,-
Regulator         Naf 15,-
Wetsuite           Naf 5,-
Snorkelset        Naf  5,-
Loodgordel      Naf  5,-
Duikcomputer  Naf 10,- (verplicht of in eigen bezit)

Extra:
Kompas            Naf 5,-
Duiklamp          Naf 15,-
ZOO keeper     gratis (mits gecertificeerd voor Lion Fish hunt brevet)

DUIKSET COMPLEET INCL. 1 TANK NAF. 50,-

Lever je duikmaterialen later dan afgesproken in, dan brengen wij de extra huurdagen in rekening. Lees hier de verhuurvoorwaarden. 

Activiteiten
Wij proberen het gehele jaar door activiteiten te organiseren, zoals een bootduik, kantduik, of wrakduik. Ons programma staat op Facebook en is bekend bij de vrijwilligers in de duikstore.

Verkoop materialen
De duikuitrusting van MSV wordt met enige regelmaat vervangen. Het dan meestal twee á drie jaar oude duikmateriaal wordt na een volledige servicebeurt te koop aangeboden. Met de beperkte leeftijd van het materiaal en de servicebeurt ben je verzekerd van veilig en goed materiaal.

Kom langs bij onze duikstore als je geïnteresseerd bent en wilt weten welke duikmateriaal in de verkoop is of komt.

Medewerkers
Op dit moment werken we met 11 vrijwilligers in de duikstore. Om alle dagen van de week open te kunnen zijn, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Kom jij ons helpen? Als je het leuk vindt om ons te helpen met het verhuren van het duikmateriaal en het geven van informatie over duiken ben je van harte welkom. Ook als je nog maar weinig of geen duikervaring hebt. Dit geldt ook voor de partners van militairen! 

FAQ

Kan mijn visite ook bij MSV een duikuitrusting huren?
Ja, dat kan. Zij dienen echter wel (tijdelijk) lid te worden. Aanmelden kan in de duikshop, de shopmedewerker helpt je graag verder. En zij moeten in het bezit zijn van een duikbrevet.

Bijzonder Tijdelijk Lid:
Medewerkers van de CIDW hebben een bijzondere regeling met MSV en betalen het tijdelijk lidmaatschap collectief.

Zijn buitenleden toegestaan?:
Nee, MSV duiken staat geen buitenleden toe.


Als ik iets defect terug breng moet ik dan altijd de vervangingskosten betalen? 
Niet als de schade het gevolg is van normaal gebruik slijtage. Is er echter sprake van onzorgvuldig gebruik, dan brengen wij de vervangingskosten in rekening. De shopmedewerker zal dit beoordelen.